Deel 1 empirisch onderzoek afgerond…

Cloud and sunVoelt goed… Het eerste deel van mijn empirisch onderzoek is afgerond. In totaal heb ik 10 interviews afgenomen met gebruikers van sociale software. Sommige gebruikten enkele diensten, andere weer meerdere. Er zitten mijns inziens goede en interessante resultaten tussen, maar daarover later wellicht meer.

In ieder geval. Na een aardige periode van transcripten, coderen, excellen, patronen zoeken, schrijven en nog eens schrijven zit er weer een belangrijk deel op. Ik heb nu mijn theoretisch raamwerk verder verfijnd en beschreven met behulp van interessante quotes uit de interviews.

seperate

Tijd voor de volgende fase. Op 14 juni heb ik een focus groep gepland (mocht je nog willen deelnemen: mail naar mail_at_martinkloos.nl)waarin het framework dat uit de empirische resultaten is afgeleid wordt voorgelegd. Nu gelijk al weer druk met de voorbereidingen van deze meeting (de deelnemers worden nog bericht). Op basis van een drie bij drie matrix (social software versus modes of belonging) wordt een discussie gevoerd over de inhoud van het framework. Vervolgens worden ook de diensten onderling nog met elkaar geconfronteerd.

Dan denk je er even over na en denk je: Na het focus groep interview is het toewerken naar het einde. Een mooie gedachte…

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!