Laatste loodjes

Er wordt hard gewerkt aan de laatste loodjes. Mijn gehele thesis wordt momenteel taaltechnisch door de mangel gehaald. Niet native Engels blijft altijd lastig :). Verder staan er nog twee belangrijke puntjes op het programma:

  1. Finale conceptuele framework moet iets worden opgeleukt. Zoals ook de deelnemers aan de focus groep zeiden: het klopt wat er staat, maar maak het ook nog een tikkeltje spannender. Daar ben ik nu hard voor aan het werk.
  2. Een discussie met daarin de (drie?) belangrijkste punten die na het lezen van mijn thesis moeten blijven hangen. Nog even brainstormen, brainstormen, brainstormen dus.

Vooralsnog ziet mijn conceptuele framework er als volgt uit (klikbaar):

Framework

Dit figuur beschrijft op hoofdlijnen (iedere bullet is gerelateerd aan een operationalisatie) hoe social software werkt op de drie modes of belonging van het design framework van Wenger. Deze bullets zijn samengesteld na een analyse van zowel de theoretische als de empirische data en zijn voorgelegd aan de deelnemers van de focus group.

Goed nu nog dit figuur iets ‘spannender’ maken en een goede discussie schrijven van de drie belangrijkste leerpunten. Dan moet dat toch wel binnen een week of wat (twee?) kunnen worden afgerond. Daarna volgt de uiteindelijke verdediging, die hopelijk (en waarschijnlijk) in augustus / september zal plaatsvinden.

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!