Google reader wordt steeds leuker…

Ik wilde eigenlijk iets schrijven over het congres ECMPLAZA waar ik vandaag geweest ben, maar dit moet er even tussendoor :).

Via Scobleizer kwam ik de volgende Google Reader tip tegen. Door op de share button bij een feed item te klikken kun je de items op een publieke pagina delen met de wereld. Daarmee creëer je als het ware een dynamische blog pagina van items die jij interessant vindt. Ik heb het even getest en mijn pagina ziet er als volgt uit… Natuurlijk heeft deze pagina ook een RSS feed, waarmee dit concept volgens mij helemaal ‘briljant’ wordt.

Op deze manier kan je je namelijk eenvoudig abonneren op de feeditems uit de rss verzameling van een persoon die hij interessant vindt om met de wereld te delen. Daarmee ontstaat er een medium waarbij je je niet alleen abonneert op de rss feed van een interessante blogger, maar ook op items die hij binnenkrijgt en interessant vindt. Dit lijkt enigzins op social bookmarking (je kan je immers ook abonneren op de rss feed van de social bookmarking account), maar aangezien het delen van een interessant item in Google Reader enorm laagdrempelig is gehouden is de potentie misschien wel veel groter. Geen mening toevoegen, geen tags toevoegen. Gewoon klikken op share of <shift+s> en je item is gedeeld.

Twee nadelen: potentieel interessante personen moeten natuurlijk wel Google Reader gebruiken en daarbij ook in hun ogen interessante items delen. Dus allemaal aan de Google Reader…

Wat denken jullie? Is dit potentieel interessant? Zitten hier nog extra voordelen of waarde aan? Of juist andere nadelen? Of is het maar ‘gewoon’ een variant van social bookmarking en moeten we er ons niet te druk om maken?

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!