Losweken van de informatie-economie

Nu ik onlangs een huis heb gekocht en binnenkort ga samenwonen besteed ik een groot deel van mijn tijd aan klussen. Het gevolg is dat ik sindsdien nauwelijks meer online ben, weinig meer mail en ook mijn Google Reader al in geen dagen heb aangeraakt. Even los van mijn werk doe ik alle dingen die ik normaliter in mijn vrije tijd deed even niet meer. En eigenlijk bevalt dat ook wel…


De vraag die nu bij me opkomt: mis ik nu iets (behalve de introductie van de Apple Iphone) of valt dat wel mee? Kan ik mij zo makkelijk losweken van de huidige informatie-economie? Waarom volg ik al die informatiebronnen eigenlijk? Is dat wel nodig? Kan ik het zonder of met minder? En hoe zou het zijn in een wereld zonder al deze moderne communicatiemiddelen en drang naar informatie? Is dat nog denkbaar? Is dat voor mij nog denkbaar?

Hoe staan jullie daar tegenover?

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!