Twitter!?

TwitterIk ben geïnspireerd geraakt door Twitter. En aan mijn rss feeds te zien ben ik niet de enige. Het doel van Twitter is simpel: laat door middel van korte tekstberichten zien wat je aan het doen bent. De ondertitel luidt niet voor niets: “What are you doing”.

Ik vind het kort gezegd fascinerend om te zien dat mensen zo massaal zijn gaan “twitteren”. Aan de Google Trends grafiek te zien is het gebruik de afgelopen tijd geexplodeerd:

Twitter op Google Trends

Maar waarom? Wat beweegt mensen nu eigenlijk om via een kort tekst bericht te laten zien wat ze aan het doen zijn. Is het, omdat het kan? Is het, omdat er weer een nieuwe weg is ontstaan waarlangs de Web 2.0 generatie zichzelf kan uiten?

Als het zo simpel is biedt dat weer kansen voor een soortgelijke Nederlandse dienst. Voor zover ik kan overzien bestaat een dergelijke Nederlandse variant nog niet (Hoewel Hyves wel een soortgelijke mogelijkheid biedt, maar het doel van Hyves reikt verder).

Volgens mij kan er wel een solide business worden gecreerd rondom een dergelijke dienst. Als mensen van de nature de drang hebben zich te profileren en te uiten, dan zijn ze mogelijk ook wel bereid om via sms een bericht op een Twitter achtige dienst achter te laten en zich ook via Twitter te laten informeren over het reilen en zeilen van andere gebruikers. Ik zou daar zelf ook bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het creëren van groepen, het abonneren op andere gebruikers en bijvoorbeeld reactiemogelijkheden aan toevoegen, zodat de verbondenheid met een dienst en een groep (afspreken via Twitter?) word vergroot.

Misschien maar eens wat verder uitwerken?

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!