“If it is truly your passion, than go for it…”

Vandaag heb ik een inspirerende presentatie bijgewoond van een Australische collega en CEO van een Innovatie divisie aldaar. Gezien zijn functie was de man opzichzelf een interessante verschijning; in spijkerbroek en groen hawaishirt betrad hij het podium. Zijn verhaal was minstens zo interessant. Na afloop vertelde hij me dat hij als accountant voor het eerst met het Internet in aanraking kwam in 1994 en direct wist dat het “the biggest thing was the my generation would face”. Sindsdien heeft hij zich volledig op het Internet gestort en dat is goed uitgepakt.

En zijn presentatie? Wel eens in de zo veel tijd zie je iemand spreken waardoor je echt geraakt wordt. Iemand die met een zekere bravoure, passie, ambitie en ook uitstraling staat te vertellen. Zijn verhaal ging over Web 2.0, de business benefits en wat het voor zijn organisatie betekent. Qua diepgang viel het allemaal wel mee. De gebruikelijke web 2.0 termen als participatie, open api’s, tagging en folksonomies, rss, blogs, wikis enzovoort passeerden de revu. Mij wel bekend, maar bij een groot deel van de zaal maakte hij ook met dit verhaal wat los. Interessanter was de manier waarop hij presenteerde, met grappen, goede slides, pakkende demo’s en voorbeeldsites en af en toe een filmpje over de lokale paardenraces. Hij deed wat in hem opkwam en dat straalde passie uit. Het deed me in de verte een beetje denken aan de identity 2.0 presentatie van Dick Hardt.

Na afloop van zijn presentatie heb ik nog een tijdje met hem staan praten. Ik vroeg hem naar contacten die hij in de Nederlandse practice had opgedaan aangaande dit onderwerp. Eigenlijk had hij met maar weinig mensen binnen onze organisatie echt contact gehad over Web 2.0. Die kennis is gewoon nog niet goed vertegenwoordigd. Uiteraard heb ik hem verteld over mijn afstudeerscriptie en mijn ambitie om Web 2.0 binnen onze Nederlandse organisatie (verder) op de kaart te zetten. Daarop zei hij maar één ding: “If it is truly your passion, than go for it. And if there is something I can do to help you achieve your goal, just contact me…”. En dat laatste ga ik zeker doen.

In de zaal zat een groot aantal belangrijke personen enthousiast te knikken en later te discussiëren over hoe Web 2.0 nu toch echt opgepakt moet gaan worden. Misschien is dit al vaker gezegd, maar het voelt alsof er dit keer echt wat gebeurd. Peter heeft bij velen iets losgemaakt denk ik. Mijn kans om de tijd te pakken die nodig is om ook echt iets van de grond te krijgen. Time to follow my passion.

Will keep you posted…

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!