Million dollar idea blown to bits…

aNobbiGeïnspireerd door Last.FM en het nieuwe Wakoopa zat ik net even met het idee om een boeken variant van deze initiatieven te ontwikkelen. Ik ben zelf altijd op zoek naar leuke en interessante boeken om te lezen, maar het vinden van die boeken is een probleem.

Wat als je nu op een Web 2.0 manier op de hoogte wordt gehouden van interessante boeken die aansluiten bij jouw interesses, waar je een lijst kan bijhouden van je leesgedrag, mensen kan ontmoeten die gelijke interesses hebben, populariteitslijsten kan bijhouden, boeken kan raten en becommentarieren en tegelijkertijd online kan kopen en verkopen.

Door middel van affiliated programs van Amazon en misschien later ook Bol zou waarschijnlijk wel geld te verdienen zijn met dergelijke initiatieven. Vooral als je deze site ook als marktplaats voor tweedehands boeken gebruikt.

Maar ja, de titel is blown to bits, dus na even zoeken (was wel meer dan 10 minuten zoeken) kwam ik op een website die feitelijk precies doet wat ik hierboven beschrijf: aNobii.

Wat rest? Een accountje maken en mijn eigen leesgedrag tracken op aNobii en ontdekken of het mij helpt aan nieuwe, interessante en relevante boeken.

update: Wel respect voor aNobii tot dusver. Een verwijzing naar mijn “ik-lees” pagina is voldoende om al mijn boeken (correct!) te importeren. Nu nog wat ratings / tags toevoegen.If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!