Youtube als disruptive technology

YoutubeTwee berichten in mijn rss feed over Youtube vandaag (beiden van Mashable):

English Premier League to sue Youtube”
Thailand: We’re suing YouTube“.

De Engelse premier league daagt Youtube voor een bedrag van € 1 miljard dollar. Na eerdere berichten over Viacom verkeert Youtube dus duidelijk in zwaar weer. Gelukkig zijn er ook positievere signalen, maar duidelijk is dat Youtube een disruptive technology is voor partijen als de Engelse Primier league. Zoals bij Mashable terecht wordt opgemerkt:

“Long story short: old businesses making a lot of money from established business models come under threat and sue. But in truth it’s really just putting the brakes on: there’s a massive demand to watch all these games and highlights online (preferably for free), and eventually deals will be worked out somehow.”

Al zouden de oude media zich nu eens wat meer zou focussen op hoe ze diensten als Youtube ten gunste van zichzelf en de community kunnen gebruiken…

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!