Read/Write Web: Crossing the chasm

Vandaag een interessante post gelezen op Read/Write Web. Het artikel gaat over startups die het in een Steeds dynamischere, competetieve, maar ook complementaire wereld steeds moeilijker krijgen om de stap van early adopters naar mainstream te maken. Het artikel is gebaseerd op de Crossing the chasm theory van Geoffry A. Moore.

http://www.readwriteweb.com/images/chasm-dialogue.jpg


Een reden waarom startups het niet meer richting mainstream halen is omdat de early adopters, die als evangelisten van je dienst en dus van essentiële waarde in het bereiken van de mainstream, je dienst de rug toekeren voordat je de mainstream markt haalt. Meestal, omdat ze elders een vergelijkbare, complementaire of simpelweg betere dienst tegenkomen. Klinkt erg bekend.

De auteur van het stuk claimed dat de theorie van crossing the chasm heroverwogen moet worden, zodat deze weer past in de huidige wereld waarin we leven. Ik zou zeggen: zorg als startup dat je zo snel mogelijk mainstream wordt. Zeker voordat je early adopters je de rug toekeren.

Ik denk niet dat de theorie heroverwogen moet worden aangezien de theorie niet zozeer gaat over het tempo waarin je van de ene fase naar de andere gaat. De theorie zegt meer over de fasen die je als groeiende startup doormaakt. Wel denk ik dat de lifespan van een startup, of de tijd die hem rest om van early adopter naar early majority te komen vandaag de dag veel, veel korter is. Het motto? Get to the mainstream or get squashed!

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!