Microsoft’s Tafiti. In één woord Prachtig!

Toevallig kwam ik vandaag Microsoft’s nieuwe zoekservice Tafiti tegen via Techcrunch en ik was aardig onder de indruk van deze service. Niet zozeer over de zoekresultaten (het platform maakt gebruik van Windows Live search), maar meer door de prachtige graphics en presentatie van de service.

Tafiti maakt zoeken toegankelijk op een wijze die we naar mijn mening nog niet eerder hebben gezien en tegelijkertijd met een rijkheid van graphics die uniek is. De service laat duidelijk het potentieel van Microsoft’s silverlight platform zien en geeft ons een sneak peek in iets dat misschien wel de toekomst van search en het Rich Internet is.

Het commentaar is uiteraard weer niet van de lucht. In deze ben ik het dan ook totaal niet eens met de comment van Techcrunch dat de dienst niet gebruikt zal worden. Volgens Techcrunch is de dienst te traag (valt wel mee), niet functioneel (misschien even wennen) en te complex (idem) zou zijn. Volgens mij wordt daarmee volledig het punt gemist dat Microsoft wil maken met deze dienst, namelijk het tonen van de mogelijkheden van Silverlight en toekomstige internet apps.

Ik besef dat Google een standaard heeft gezet met haar simpele, witte interface. Maar dingen veranderen en misschien veranderd de perceptie van internet gebruikers en de bereidheid om Rich Internet Interfaces als Tafiti te adopteren wel net zo goed. Het past in ieder geval perfect in de lijn die Web 2.0 heeft ingezet.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!