Wat blijft mij bij van 2007?

Tegen het einde van het jaar is het altijd tijd om vooruit te kijken en terug te blikken. Ik heb me lang afgevraagd of ik er aan mee zou doen, maar er is het afgelopen jaar wel een aantal dingen gebeurd die me bij zullen blijven:

  • Het eerst (jaja) volledige jaar in een fulltime baan, huis gekocht en gaan samenwonen. Dat zijn geen kleine veranderingen. Puur zakelijk gezien zit ik op mijn plek, heb ik het afgelopen jaar dingen kunnen doen die dicht bij me liggen (met hoogtepunten een intern project over innovatie en online communities, een bezoek aan The Future of Web Apps en een congres over Enterprise 2.0) en zijn de vooruitzichten voor volgend jaar uitstekend. Ik kan bijvoorbeeld een belangrijke en interessante rol gaan spelen in het nieuw opgezette web strategie cluster.

  • Een artikel geschreven met goede vriend Tim Hoogenboom dat in het International Journal of Knowledge and Learning gepubliceerd gaat worden (ergens begin 2008). Ook voor volgend jaar hebben we weer een goed voornemen. Een suggestie voor een onderwerp is uiteraard altijd gewenst! Daarnaast een artikel geschreven met Rene Jansen voor Intellectueel Kapitaal. Samen met een aantal gastblogs op Frankwatching en Blueace zijn dit erg leerzame exercities zijn dat geweest.
  • Bloggen gaat met wisselende frequentie, maar gaat nog steeds. Ik had bij de start in januari 2006 niet gedacht dat ik het op deze manier zou volhouden. Grappig trouwens om een van je eerste posts terug te lezen :).
  • Ik heb mijn pc de deur uitgedaan en daarvoor in de plaats een mediacenter in de woonkamer gezet :). Ik leef volledig vanaf een laptop en zie daarmee mijn digitale leven meer en meer online verhuizen (maar zover ben ik lang niet de enige).
  • Zoals voor zovelen was Twitter dit jaar een openbaring voor mij. Hoe een ogenschijnlijk simpele vraag een complete sociale beweging kan veroorzaken. Twitter heeft zonder meer mijn interesse voor online presence en dingen als the social graph vergroot.
  • Hoewel ik qua inhoudelijkheid nog niet echt kan tippen aan de wishlist van Tim, heb ik het afgelopen jaar een aantal interessante boeken gelezen. Mijn persoonlijke favorieten? Wikinomics, Everything is Miscellaneous, Brand Hijack en the World is Flat. In het licht van dit laatste boek werd ik gisteren verrast (of eigenlijk niet) door het bericht dat CapGemini mogelijk overgenomen gaat worden door een Indiaase partij.
  • Ik heb mogen participeren in een aantal colleges aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar ook een presentatie kunnen geven over mijn eigen ervaringen van de afgelopen twee jaar. Dat op een rijtje zettende vond ik het eigenlijk wel weer zeer interessant hoe social media mijn ‘loopbaan’ tot op heden heeft gevormd. En dat staat eigenlijk in schril contrast met hoe ik mijn eerste maanden bij mijn werkgever heb ervaren. Maar dit typende vanaf een Windows Vista laptop met Office Communicator 2007 besef ik mij dat ook mijn werkgever op de goede weg is de medewerker 2.0 tegemoet te komen. Maar er is nog wel een weg te gaan…

Al met al is 2007 een vruchtbaar en leerzaam jaar geweest. Laten we nu hopen dat 2008 minstens zo mooi wordt.

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!