Voorspellingen voor 2008: een bonte samenvatting

Update: En Dion Hinchcliffe publiceerde nog een lijst met voorspellingen op het gebied van Enterprise 2.0 die niet mag ontbreken.

Het is weer tijd voor de voorspellingen van 2008. Het verschil in gedachten tussen de tientallen posts die aan dit onderwerp worden geweid is niet heel groot en waar het over het algemeen op neerkomt is dat 2008 het jaar van mobile en ubiquitous web gaat worden. Techcrunch refereert aan een analyse van JPMorgan en heeft zelf ook de nodige overzichten samengesteld. Om wat buiten de geijkte paden van de Techcrunch’s, Mashable’s en dergelijke te kijken heb ik me ook verdiept in de voorspellingen van onder meer John Battelle (van The Search) en Dion Hinchcliffe (altijd goed). Samenvattend kom ik steeds het volgende tegen:

Veel van de genoemde diensten en ontwikkelingen kennen we al, maar wellicht is 2008 het jaar dat ze (eindelijk) doorbreken tot de massa.

Zijn er eigenlijk ook voorspellingen voor de Europese / Nederlandse markt bekend?

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!