Keynote Bill Gates: HD, Connectedness en touchable interfaces

Gisteravond nog even de Keynote van Bill Gates tijdens CES bekeken. Het is de laatste keynote van Bill Gates voor zijn aftreden en men heeft geprobeerd er duidelijk iets moois van te maken. De keynote is vrij suf in vergelijking tot de presentaties die we wellicht gewend zijn van Steve Jobs, maar er zaten toch een aantal leuke dingen in. De keynote begint met een hilarisch filmpje over de laatste dag van Bill Gates. Een hele Hollywood cast is uitgetrokken om in dit filmpje te figureren en zelfs Hillary Clinton en Barack Obama doen mee. Het valt Microsoft in ieder geval niet te verwijten dat ze niet over de nodige zelfspot beschikken.

Gates gaat in zijn keynote uitgebreid in op de eerste digital decade die we net achter ons hebben gelaat en kijkt vervolgens vooruit naar  de next Digital Decade. Volgens Gates zijn er 3 key identifiers voor de komende tien jaar:

  1. high definition experiences everywhere (ubiquitous). It’s just there…
  2. All rich devices will be connected and will know everything about you so they can provide you with usefull information.
  3. De power of rich, mapable, and touchable user interfaces

Na dit inhoudelijke praatje over de visie op de volgende tien jaar, gaat de keynote met name over het succes van Windows Live, Vista, Mobile, XBOX en dergelijke. De demo’s die worden gegeven zijn best aardig. Ik heb zelf een groot deel van de keynote geskipped, maar tegen het einde zit nog wel een interessante demo van een camera die patronen in foto’s kan herkennen en op basis daarvan ‘iets’ kan doen. In het voorbeeld wordt bijvoorbeeld een foto van een bioscoop gemaakt, waarna je zou kunnen kijken of er nog kaarten beschikbaar zijn. Erg gaaf.

Al met al een interessante keynote en een leuk kijkje in Microsoft’s kijk op de komende tien jaar. Nu de keynote van Steve Jobs volgende week nog afwachten…

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!