nieuw co-creatie initiatief in Nederland: OpenBoekDelen.nl

Van de week kreeg ik een mail in de bus van OpenBoekDelen.nl, een initiatief van Eric Bun. OpenBoekDelen is een nieuw Nederlands initiatief dat een platform wil zijn waarop geïnteresseerden gezamenlijk kunnen schrijven aan een boek.

Openboekdelen.nl is een nieuw initiatief dat de strijd aangaat met de huidige conservatieve uitgeverijenmarkt. De open en toegankelijke website geeft u de mogelijkheid samen met andere boeken te schrijven en te publiceren. Samen? Ja, samen, want samen bent u in staat kwalitatief betere boeken te schrijven door continue elkaar te verbeteren, van elkaar te leren en elkaars perspectieven te verbreden.

Iedereen kan via openboekdelen.nl boeken co-creëren via toegankelijke en open wiki-software. Start zelf een initiatief en nodig co-auteurs uit die jouw boek verder kunnen verrijken.

Klinkt als een aardig initiatief. Leuk om ook mijn naam al terug te vinden als co-auteur bij een van de hoofdstukken. Misschien dat ik dat maar eens moet doen. Het eerste boek is inmiddels al in de maak: Innovatie 2.1. Waar de titel vandaan komt… Het boek wil in ieder geval 7 visies op innovatie bundelen. Aan de initiatiefnemer zal het in ieder geval niet liggen:

De ambitie van het boek Innovatia 2.1 is groot, want uiteindelijk worden de mogelijkheden bekeken om het boek echt te publiceren en te drukken.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!