Piclens: Coverflow voor je browser

Soms kom je een dienst tegen waarvan je even (kort maar hoor) stijl van achterover slaat. Vandaag was zo’n moment nadat ik toevallig stuitte op piclens, een soort coverflow voor je browser. Met piclens kun je een soort dia achtige, image browser achtige omgeving in je browser creëren die eenvoudig en schitterend werkt. De demovideo op de site is aardig, maar pas als je de firefox plugin installeert en de toepassing uitprobeert zie je pas echt hoe schitterend het werk. In één woord prachtig en een verrijking voor het web. Navigeren door een Flickr, Facebook, of Google Image collectie was nog nooit zo leuk (en makkelijk!)..

YouTube voorvertoningsafbeelding

Kijk achter de “lees verder” voor een paar screenshots van Piclens binnen Flickr.

piclens1.jpg

piclens2.jpg

piclens3.jpg

Ook aan de bloggers en developers hebben ze gedacht. Door een eenvoudige plugin te gebruiken bijvoorbeeld, kun je snel je wordpress piclens compatible maken. Gelijk even getest hoe we deze site piclens proof kunnen maken.

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!