Dag 2 van the next web 2008 conference

The Next Web ConferenceHet zit er weer op: the Next Web 2008. Na een voor mijn gevoel wat moeizame start toch een zeer geslaagd event, met wat mij betreft een aantal hoogtepunten op de tweede dag. Het praatje van Werner Vogels over Push versus Pull en uncertainty bijvoorbeeld. Met het bestaan van Amazon Webservices in het achterhoofd (Vogels stipte het maar wat graag nog even aan) lijkt Amazon op de goede weg met haar on-demand storage en computing power initiatieven. Jessicah Mah gaf een aardig verhaal weg over recommendations, maar bracht jammer genoeg geen oplossingen. Het was leuk om Robert Scoble te horen spreken over “The first experience on a social site is a crappy Experience“. Een deel van het antwoord op de vraag hoe we de eerste ervaring van een nieuwe gebruiker op een social site interessant kunnen maken zit volgens mij in het Dataportability verhaal dat Chris Saad aan het einde van de dag weg gaf.

Het gevoel dat ik wel aan het einde van de twee dagen overhoud is dat we dit nu allemaal wel een beetje hebben gehoord. Onderwerpen die echt toekomstgericht zijn waren het semantisch web en dataportability.org. Maar daarnaast had het toch wel een wat deja-vu gehalte. Tijd voor iets nieuws.

Oh ja. Beste start-up voor mij was verreweg Hoera. Een bedrijf dat activiteit rondom merken zichtbaar maakt en daar ook acties aan kan verbinden. Ik was erg onder de indruk van de demo en naar het schijnt zit er een interessante universiteit achter die de nodige wetenschappelijke techniek levert.

Kijk hier voor een volledig overzicht van Next Web artikelen. Tot volgend jaar!

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!