Rapporten over trends in online networking en social media

De afgelopen paar weken is een aantal grote rapporten verschenen over social networking en social media in het algemeen. Een paar op een rijtje:

De algemene trend? Social networking en social media is hotter dan hot en aan de groeicijfers te zien nog lang niet op zijn hoogtepunt. Waar ik nou geïnteresseerd in ben is de vertaling van deze trends binnen organisaties. Ik bedoel: een groei van 300% voor Facebook is interessant, maar wat heeft een organisatie daar nu écht aan? Dat mis ik (nog steeds) een beetje in deze rapporten.

Nog een interessante quote overigens uit het morgan stanley rapport:

Fifteen years ago, enterprise technology was higher-quality than consumer technology. That’s not true anymore. It used to be that you used enterprise technology because you wanted uptime, security and speed. None of those things are as good in enterprise software anymore [as they are in some consumer software].

Douglas Merrill
Google Chief Information Officer, 3/18/08

En ik denk dat dat waar is. Organisaties kunnen het tempo waarin B2C en Consumer technology innoveert niet meer bijbenen. Maar betekent dat dat de focus moet liggen op het aanhaken bij die trends en ontwikkelingen die echt waarde toevoegen?

Heb ik nog wat rapporten gemist? Links zijn welkom in de reacties!


By rob


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!