Winkwaves KennisCafé is Live! En de eerste kopjes koffie zijn mooi…

Afgelopen woensdag ben ik bij de lancering van Winkwaves Kenniscafé geweest. En het was een mooie dag… Mooi om weer wat bekenden van de UvA en de nodige twitteraars tegen het lijf te lopen. Prachtig om de al menigmaal geroemde bevlogenheid en passie van Rene weer te mogen zien.

Winkwaves KennisCafé is een social platform dat de toevallige ontmoeting die binnen bedrijven normaliter vaak bij de koffieautomaat plaatsvindt online wil faciliteren. Dit doet het platform door een soort café-streaming zichtbaar te maken op een publiek terras, door de gebruikers documenten en bookmarks, vragen en kronkels te laten delen en groepen te laten vormen rond onderwerpen, thema’s en passies. Alles om de sociale en vaak toevallige ontmoeting van mensen met gelijke interesses en passies te stimuleren. En daarmee lijkt Winkwaves Kenniscafé op het eerste gezicht misschien op weer een ander social platform, maar is het tegelijkertijd toch zoveel anders. En wat mij betreft zoveel mooier. Al is het alleen maar door de houten achtergrond, de koffievlek, de kronkels en het bierviltje…

Bij mijn werkgever zijn we sinds een paar weken gestart met de voorloper van Winkwaves Kenniscafe, Winkwaves Stage. En over een paar weken gaan we over naar Kenniscafé. Ik kan niet wachten. In een organisatie die haar kennismanagement traditioneel heeft georganiseerd rond werkdossiers en documenten (als eindproduct van objectivistische kennis) is een social platform voor interactie, kennisdeling en expertise vorming een meer dan welkome, wat mij betreft zelfs noodzakelijke, aanvulling.


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!