Nieuwssites op twitter – een overzicht

Ik had er nooit zo bij stil gestaan, maar toen ik wat zocht op Twitter Search naar Tweets over ING viel het me op dat er een groot aantal nieuwssites inmiddels actief zijn op Twitter. De één wat langer dan de ander, maar het is toch opmerkelijk. De twitter feeds worden vooral nog gebruik voor het zenden (of breaken) van nieuws en lijken in veel gevallen een doorvertaling van de standaard RSS feed te zijn. Vooral één-weg verkeer nog dus. Interessant om het aantal following / followers / updates per nieuwssite te bekijken. Zegge en schrijven 19 oktober 2008 is de stand als volgt:

Opvallend is dat vrijwel geen enkele Twitter account door mensen bestuurd lijkt te worden. Gezien een van de laatste berichten lijkt de NOS een positieve uitzondering op de regel te zijn…

Zouden er niet heel veel andere toepassingen te bedenken zijn voor nieuwssites om gebruik te maken van Twitter? Zouden dagbladen Twitter niet ook kunnen geb van Citizen Journalism ook direct weer nieuw leven ingeblazen…

Mis ik nog wat nieuwsbladen? En hoe zouden jullie als nieuwsmaker Twitter inzetten?

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!