Social networks groter dan e-mail. Nu nog belangrijker…

20070227overloadHét nieuws van de dag, waar alle grote weblogs overheen vallen: social networks zijn officieel groter dan (personal) e-mail, aldus een rapport van Nielsen Online. Volgens het onderzoek spenderen we inmiddels meer tijd op sociale netwerken dan aan onze persoonlijke e-mail. Hoewel een significante mijlpaal is het nog steeds moeilijk voor te stellen dat sociale netwerken (en online communities, web 2.0 toepassingen en social media in z’n algemeenheid) op den duur e-mail ook uit de zakelijke omgeving zal verdringen. Geheel ongewenst is dat overigens niet wat mij betreft.

Voorlopig winnen (interne) sociale netwerken het nog niet van e-mail als het aankomt op belangrijkheid of ‘zakelijke rechtvaardiging’. Tot die tijd zullen we moeten blijven knokken om alternatieven, als sociale netwerken of slimme online comunities en werkomgevingen, geaccepteerd te krijgen…


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!