Facebook Vanity URL verandert de manier van adverteren

Dankzij Facebook vanity URL’s (een eenvoudige, te onthouden naam voor je Facebook pagina) wordt het voor merken eenvoudig(er) om op een laagdrempelige manier direct met een bestaande community van fans te connecten. In plaats van je doelgroep te ‘lokken’ naar een eigen site verleid je ze, via een eenvoudige URL, naar een platform waar ze reeds actief zijn. Een significant andere benadering van social advertising en iets dat Volkswagen als een van de eersten goed begreep.

Volkswagen runde in de US een campagne waarin kijkers werden gevraagd naar facebook.com/vw te surfen.

facebookvid2

De Facebook brandpage van Volkswagen is goed onderhouden, met een aparte plaats voor de verschillende merken die het bedrijf voert. Fans van merken die hun liefde (of frustratie) voor je merk uiten in tekst, foto of video.

facebookvw

En nog een aardigheidje van Volkswagen, maar in potentie natuurlijk zeer krachtig: Analyze me. Met deze tool doet Volkswagen suggesties voor de auto die op basis van je profiel het beste bij je past. Volgens Volkswagen ben ik een GTI, dan GLI rijder…

vwadvice

Mijns inziens is het gebruik van Facebook vanity url’s revolutionair in de zin dat het de stap van het opbouwen van een publiek (en het moeizame registratieproces) overslaat. Je verbindt met een bestaand publiek.

Zijn er dergelijke intiatieven in Nederland gesignaleerd? Bijvoorbeeld gebruik van Hyves brandpages in traditionele media en advertising?


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!